DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Nieuwe regeling personenvennootschappen gaat niet door

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft besloten om niet verder te gaan met de regeling voor personenvennootschappen. Dit blijkt uit een brief die de bewindsman woensdag aan de Eerste Kamer heeft gestuurd.

 

Intrekking wetsvoorstellen

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat de primaire doelstelling van de wetgeving – het faciliteren van ondernemers – in beide wetsvoorstellen onvoldoende tot zijn recht komt. Daarom ben ik voornemens op korte termijn de procedure voor intrekking van de wetsvoorstellen in gang te zetten", aldus de minister.

Weinig steun ondernemers

Bovendien is er tot op heden weinig steun van de beoogde gebruikers, met name ondernemers in het midden- en klein bedrijf. Zij hebben geen behoefte aan de nieuwe personenvennootschappen en vrezen de kosten ervan, aldus Opstelten.

Wijzigingen Wetvoorstel personenvennootschappen

De belangrijkste wijzigingen in de Wetvoorstel personenvennootschappen was dat de openbare vennootschap ook rechtspersoonlijkheid kan krijgen. Door de wet personenvennootschappen zouden dienstverleners en beroepsbeoefenaren die nu nog in een openbare maatschap werken (zoals advocaten, notarissen, accountants, tandartsen en apothekers) gaan samenwerken in een openbare vennootschap met een hoofdelijke aansprakelijkheid. Het onderscheid tussen bedrijf (in een vof of cv) en beroep (in een maatschap) zou vervallen met de wet personenvennootschappen.

 

Bron: Rijksoverheid  | 

 

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom