DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Regelingen zuinige auto's worden aangepast

Hardeboom autokostenforfait bijtelling

In het fiscale pakket voor 2012 wordt onder meer voorgesteld om de fiscale voordelen van zuinige auto's aan te scherpen.

 

Motorrijtuigenbelasting

Zo zou per 1-1-2014 de vrijstelling op de motorrijtuigenbelasting (MRB) moeten worden afgeschaft. De motivatie hiervoor is, dat ook (zeer) zuinige auto's gebruik maken van de weg en daarom enige vorm van belasting verschuldigd zijn, aldus staatssecretaris Weekers van Financiën.

 

Bijtelling

Een andere voorgestelde maatregel is het aanpassen van het autokostenforfait. Nu geldt voor (zeer) zuinige auto's van de zaak een bijtellingspercentage van 14% of 20% vanaf de datum tenaamstelling of aanvang leasecontract.
Omdat het kabinet steeds schonere auto's op de weg wil hebben wordt het bijtellingspercentage teruggebracht tot de gemiddelde duur van het leasecontract. Dat betekent dat alleen nog de eerste 60 maanden het verlaagde bijtellingspercentage kan worden toegepast. Na het einde van de 60 maanden periode wordt dan bekeken of de zuinige auto opnieuw voor een (ander) verlaagd bijtellingspercentage in aanmerking komt.

 

Bron: Hardeboom  | 

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom