DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Een digitaal loket voor ondernemers vanaf 2012: Digitaal Ondernemersplein

Hardeboom Digitaal ondernermsloket OndernemrspleinVanaf volgend jaar kunnen ondernemers via één portal op internet zaken doen met de overheid. Op dit digitale Ondernemersplein wordt alle (overheids)informatie over ondernemerschap aangeboden. Ook kunnen ondernemers hier subsidies aanvragen en het Handelsregister raadplegen.

Het is de bedoeling dat alle overheidsorganisaties zich op termijn bij het digitale Ondernemersplein aansluiten, schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) donderdag 13 oktober 2011 aan de Tweede Kamer.

 

Digitaal loket

'Het bespaart ondernemers veel tijd en moeite als ze straks op één plek al hun overheidszaken kunnen regelen,' aldus minister Verhagen. Ondernemers kunnen via het digitale loket ook aangeven of bedrijfsgegevens aan derden mogen worden doorgegeven. Veel ondernemers geven aan dat ze zich ergeren aan mailings die op basis van deze bedrijfsgegevens aan hen worden toegestuurd.

 

Modernisering Kamers van Koophandel

Het digitale loket is onderdeel van de modernisering van de Kamers van Koophandel. De twaalf regionale KvK’s worden ondergebracht in één organisatie: het Ondernemersplein. Ook Syntens – een organisatie die innovatie in het MKB stimuleert – gaat hier in op. Naast het digitale Ondernemersplein komt er ook een aantal fysieke loketten verspreid door Nederland.

 

Modernisering

Het kabinet heeft verregaande plannen om de huidige informatie-, voorlichtings- en ondersteuningsinfrastructuur op het gebied van (internationaal) ondernemerschap en innovatie grondig te moderniseren en te stroomlijnen. Het Ondernemersplein is een van de maatregelen.

 

Heffing verdwijnt

Eerder maakte minister Verhagen al bekend dat de verplichte heffing voor de Kamer van Koophandel gaat in 2013 geheel verdwijnt. De nieuwe organisatie zal worden gefinancierd via de begroting van EL&I.

 

Nieuwe organisatie

De komende maanden werken de Kamers van Koophandel, Syntens en ondernemingsorganisaties samen met het ministerie van EL&I verder aan de nieuwe organisatie. Het Ondernemersplein gaat uiterlijk op 1 januari 2014 van start.

 

Bron: Rijksoverheid  | 

 

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom