DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Tot einde 2011 toch nog spaarloonregeling

Spaarloon blijft to einde 2012 Hardeboom loonadministratie en salarisadministratieDe spaarloonregeling wordt niet per direct beëindigd. Het blijft gewoon mogelijk om nog tot eind van 2011 een spaarloon te storten. Uw werknemers profiteren hiermee nog snel van een belastingvoordeel van 200 tot 300 euro!

 

Geen direct einde spaarloonregeling

Een Kamermeerderheid van PVV, D66, SP en PvdA wil niet ingaan op de mogelijkheid om de spaarloonregeling per direct te stoppen om het belastingvoordeel te voorkomen. Staatssecretaris Weekers van Financiën had dit aangeboden aan de Kamer, omdat de run op de spaarloonregeling schatkist miljoenen euro's kost.

 

De belangstelling voor de spaarloonregeling is de laatste weken sterk toegenomen. Oorzaak hiervoor is onder andere de oproep van FNV-voorzitter Agnes Jongerius begin oktober om nog snel gebruik te maken van de regeling.

 

Werknemers moeten dan voor het einde van het jaar nog het maximum van 613 euro storten. Het belastingvoordeel voor de werknemer ligt dan tussen de 200 en 300 euro.

Op 1 januari 2012 komt er een definitief einde aan de spaarloonregeling.

 

Gebruik maken van dit belastingvoordeel

Het aantal werknemrs, dat nog snel een spaarloonrekening opent om te profiteren van het belastingvoordeel is de laatste weken explosief gestegen aldus het ANP.  bij de grote banken. Gisteren meldde Staatssecretaris Weekers in de Tweede Kamer dat tot 11 november maar liefst 120.000 Nederlanders een nieuwe spaarloonrekening hebben aangevraagd.

Zo openeden bij de Rabobank 21.000 mensen een spaarloonrekening in de eerste 2 weken van november, tegenover 1.500 een jaar eerder. ABN Amro en ING kregen er in de eerste week van november elk bijna 10.000 nieuwe klanten.

Wil één of meer van uw werknemers nog gebruik maken van de spaarloonregeling dit jaar? Neem dan snel contact met ons op!

 

Bron: Hardeboom  | 

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom