DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Crisismaatregel jongeren contracten niet verlengd

crisimaatrgel arbeidscontract jongeren niet verlengd salarisadministratie loonadministratie hrm personeelsadministratieMinister Kamp heeft besloten om de tijdelijke crisismaatregel ‘Extra tijdelijke contracten voor jongeren’ niet te verlengen. Deze maatregel loopt tot 1 januari 2012

 

De maatregel kon worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2014, maar dat is dus niet gebeurt.

Uit de evaluatie door bureau Astri blijkt enerzijds dat de maatregel voor een aantal jongeren het beoogde effect heeft gehad. 10.000 jongeren die anders geen vierde contract hadden gekregen bij dezelfde werkgever, zijn dankzij de maatregel aan het werk gebleven. Anderzijds zou aan 9.000 jongeren zonder de maatregel waarschijnlijk een vast contract zijn aangeboden.

 

De maatregel maakte het mogelijk om met jongeren tot 27 jaar gedurende vier jaar (in plaats van drie) of vier (in plaats van drie) opeenvolgende tijdelijke contracten aan te gaan voordat een vast contract ontstaat. De maatregel was bedoeld om jongeren gedurende de economische crisis langer aan het werk te houden, zodat zij uitzicht hielden op een vast contract als de economische situatie herstelt.

 

Bron: Rijksoverheid  | 

 

 


Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom