DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Controle geldigheid buitenlandse BTW nummers voortaan via internet

Vanaf 1 oktober 2012 kunt u terecht op de internetsite van de Europese Commissie voor de controle van de geldigheid van een btw-identificatienummer, of naam adres en woonplaats van uw klant, meldt de Belastingdienst.
Voorheen moest u voor deze controle de Belastingtelefoon bellen voor de verificatie van buitenlandse BTW-nummers.

 

Verrificatie buitenlands btw nummer via internet Naam en adresgegevens

Van de meeste lidstaten kunt u op die site ook de naam- en adresgegevens van uw klant controleren. Als dit bij een van de lidstaten niet mogelijk is, dan volstaat de  bevestiging van de geldigheid dat het btw-identificatienummer om aan te tonen dat u de controle hebt uitgevoerd.

 

0% tarief

Daarnaast dient u vanzelfsprekend nog met andere bescheiden in uw administratie de juistheid van het toepassen van het 0% tarief of de juistheid van het verleggen aan te tonen, aldus de Belastingdienst.

 

Naar de website voor controle buitenlands BTW-nummer.

 

Bron: Belastingdienst

 

Administratiekantoor Hardeboom in Amersfoort is een all-round kantoor voor boekhouding, administratie, belastingaangifte (zoals inkomstenbelasting en omzetbelasting), belastingadvies, jaarrekening, salarisadministratie, bedrijfsadvies en archiefopslag. Wij zijn aangesloten bij het Register Belastingadviseurs en zijn een Erkend Leerbdrijf. Onze klanten komen voornamelijk uit de regio's Amersfoort, Soest, Leusden en Nijkerk.

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom