DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Pensioenregeling voor zzp'ers

Contouren voor collectieve pensioenregeling voor zzp’ers bekend

In het pensioenakkoord dat het kabinet in december 2013 sloot met D66, ChistenUnie en SGP, was al aangekondigd dat er een collectieve pensioenregeling voor zzp’ers zou worden getroffen.Onlangs zijn de contouren van deze regeling bekend gemaakt in een brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Financiën.

Het gaat om een vrijwillige collectieve pensioenregeling in de derde pijler, ofwel om een lijfrentevoorziening. In- en uitstappen wordt eenvoudig en ook de grootte van de inleg is flexibel. Uitkeringen zijn niet levenslang verzekerd, maar slechts voor een bepaalde duur. Bovendien zijn de uitkeringen afhankelijk van de beleggingsresultaten. De uitkeringen kunnen ook bij arbeidsongeschiktheid starten, zonder dat dit wordt beschouwd als een belaste afkoop met revisierente. Voorts is van belang dat zzp’ers dit pensioen niet zonder meer hoeven aan te spreken voordat zij in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering.

 

Hoewel de contouren hiermee bekend zijn, moet worden afgewacht hoe de pensioenregeling voor zzp’ers er precies gaat uitzien.

 

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom