DIRECT NAAR:
Home
Inkomensbelasting
Hardeboom Actueel
Nieuwsoverzicht
Inloggen loondossier
INLOGGEN

Laag BTW tarief woningonderhoud t/m 30-6-2015

U kunt nu nog tot en met 30 juni 2015 profiteren van het lage btw-tarief op 'renovatie en herstel van woningen'. Het verlaagde btw-tarief geldt alleen op de arbeidskosten en niet op de materiaalkosten. De werkzaamheden moeten af zijn voor 1 juli 2015, anders betaalt u 21% btw over alle kosten.

Als u van plan bent uw huis of tuin te verbouwen, dan is nu het moment om op korte termijn hier een beslissing over te nemen en de werkzaamheden af te ronden vóór 1 juli 2015

 

Een voorbeeld
U laat een erker plaatsen en tegelijk de tuin opnieuw inrichten. De totale kosten bedragen € 30.000, exclusief btw. Zonder verlaagd tarief betaalt u € 6.300 omzetbelasting. Wordt dit project afgerond voor 1 juli 2015, dan bespaart u 15% btw op de arbeidskosten. Stel dat de arbeidskosten € 15.000 exclusief btw zijn, dan bespaart u € 2.250.

Woningen ouder dan 2 jaar
Niet alle woningen vallen onder de regeling. De woning moet al langer dan 2 jaar bewoond zijn. Ook schuren bij de woning, woonboten en woonwagens vallen onder de regeling. Woningen zonder permanente woonbestemming, zoals de meeste vakantiehuizen, vallen er niet onder.


Deadline van 1 juli 2015
Het 6%-tarief geldt alleen voor verbouwings- en herstelwerkzaamheden die worden afgerond in de periode 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. Loopt de klus uit tot na deze periode, dan moet de aannemer u alsnog de eerder bespaarde btw in rekening brengen.

 

Door de klus in deelprojecten te verdelen die elk afzonderlijk worden opgeleverd, kan het verlaagde tarief worden toegepast op de deelprojecten die vóór 1 juli 2015 worden opgeleverd. Zijn de verschillende deelprojecten niet los van elkaar te zien, dan moet de gehele klus vóór 1 juli 2015 worden opgeleverd.

Het is dus van belang om vooraf met de aannemer of het onderhoudsbedrijf af te spreken, dat de klus voor 1 juli 2015 wordt afgerond.


Diverse soorten werkzaamheden
Het verlaagde btw-tarief geldt voor het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Voorbeelden hiervan zijn: verbouwingen, uitbouwen, onderhoud aan de cv-ketel, bouwtekeningen van architecten die de verbouwing begeleiden, tuinonderhoud door hoveniers en het laten maken en plaatsen van inbouwkasten en dakkapellen.
Let op! Kijk na of het verlaagde btw-tarief geldt voor uw onderhouds- of verbouwingsplannen.

 

Tags: BTW, Omzetbelasting, Belastingadvies

Terug naar nieuws overzicht
Nieuws
Sponsoring
Vestigingen
Vacatures
Over Hardeboom